Faber

Faber Opti-Virtual 360Faber is één van de oudste bedrijven uit Nederland die kachels verkopen. In 1844 werd het bedrijf opgericht door de Fries Jan Gerrits Faber, vanuit zijn smederij in Elfstedenstad Franeker. Dit was het begin van het huidige bedrijf Faber. Het is altijd een zeer innovatief bedrijf geweest, dat goed de veranderingen in de markt heeft aangevoeld en met zijn tijd is meegegroeid. In een nog niet eens zo ver verleden stookten veel mensen nog op kolenkachels en waren open haarden nog de primaire bron van warmte in vrijwel ieder huis. Op dit moment kopen mensen een open haard vooral voor de gezellige sfeer. Een enorme omslag dus.

Gaskachels van Faber

Waterdamphaard StonebridgeDeze grote verandering begon vanaf de jaren ‘60, toen werd begonnen met het exploiteren van het gas uit Slochteren. Vervolgens werd in korte tijd vrijwel ieder huishouden in Nederland op gas aangesloten. Daarmee kwam eerst ruimte voor nieuwe en schonere gaskachels, die toen gelijk door Faber werden verkocht. Ook nu nog is het mogelijk om gaskachels te kopen bij Faber. Deze zien er vaak hetzelfde uit als de elektrische kachels en geven dezelfde warme sfeer. Het voordeel is wel dat stoken op gas soms iets voordeliger is dan het gebruik van een elektrische kachel.

Soorten elektrische nephaarden

Faber Cassette 1000 Opti-mystVerder verkoopt Faber vooral ook veel soorten nephaarden, zoals de eerder genoemde elektrische open haarden. Het bedrijf heeft dealers door het hele land die hun kachels verkopen. Faber kenmerkt zich door een grote diversiteit en een zeer hoge kwaliteit. Zo kun je onder meer kiezen voor de ‘normale’ losstaande elektrische kachel, maar zijn er ook modellen die je volledig in de muur kunt laten wegwerken. Daarnaast is er een grote diversiteit qua ‘smaak’. Zo biedt Faber de echte traditionele modellen aan, maar ook strak gevormde moderne elektrische kachels zijn bij hen verkrijgbaar.

Meer informatie: www.faber.nl